Πέμπτη
9
Ιουλίου
2020
Παγκρατίου Ταυρομενίας, Ανδρέου και Πρόβου μαρτύρων, Μιχαήλ νεομ.
1651
Ο βενετικός στόλος συντρίβει τον τουρκικό, σε ναυμαχία μεταξύ Πάρου, Φολέγανδρου και Νάξου.
1771
Οι Τούρκοι θανατώνουν στην Αθήνα τον νεομάρτυρα Μιχαήλ Μπακνανά.
1906
Αλβανίζοντες και οπαδοί της ρουμανικής προπαγάνδας δολοφονούν σε ενέδρα τον Μητροπολίτη Κορυτσάς Φώτιο.
  • Facebook Page: 210258342388546
  • Linked In: kosyfis
  • Picasa: 101864377721695996245

PostHeaderIcon Υπουργείο Οικονομικών: Διευκρινίσεις για Ειδικό Τέλος Ακινήτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 210-3332551/2
Fax: 210-3332559
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Επειδή η πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ επανέρχεται στην επικαιρότητα λόγω της δήθεν επικείμενης διακοπής της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες υπόχρεους, ακόμα και ανάπηρους, ανακοινώνονται για πολλοστή φορά τα εξής:

1) Ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος είναι ίδιος με τον συνήθη ρυθμό εξόφλησης των λογαριασμών πριν την επιβολή του τέλους (85%).

2) Η ΔΕΗ δεν δίνει εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους υπέβαλαν είτε ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ, είτε στην οικεία ΔΟΥ αίτημα εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής τους από το Εδικό Τέλος.

3) Άρα, πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχει μόνον αν κάποιος υπόχρεος δεν έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και επιπλέον έχει σωρευτικές οφειλές προς την ΔΕΗ από παλαιότερους λογαριασμούς.

 

PostHeaderIcon Δε θα κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτωνΔε θα κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων

Ασαφές άφησε ο Παντελής Οικονόμου το τι θα γίνει με όσους έχουν πληρώσει μόνο το λογαρισμό της ΔΕΗ.Ασαφές άφησε ο Παντελής Οικονόμου το τι θα γίνει με όσους έχουν πληρώσει μόνο το λογαρισμό της ΔΕΗ.

«Δεν θα κοπεί το ρεύμα σε νοικοκυριά που αντικειμενικά δεν έχουν να πληρώσουν το φόρο μέσω της ΔΕΗ» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, επισημαίνοντας όμως ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κρυφτούν μεγαλο-οφειλέτες πίσω από τη δυστυχία» .

Μιλώντας στον Real fm o κ. Οικονόμου δεσμεύθηκε ότι εντός των ημερών θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένα νοικοκυριό δε θα μείνει χωρίς ρεύμα, εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες αντικειμενικές δυσκολίες αποπληρωμής του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, χωρίς όμως να αποσαφηνίσει τι ακριβώς θα ισχύσει για όσους έχουν πληρώσει μόνο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς το επισυναπτόμενο τέλος. «Η επιλεκτική εξόφληση του λογαριασμού είναι ερμηνεία εκείνου που πληρώνει. Δεν κάνουμε παιχνίδια εδώ».

Ενόψει των συζητήσεων με την τρόικα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι στο τραπέζι η κυβέρνηση θα βάλει στο τραπέζι όλα τα θέματα και ειδικά τη μείωση των μισθών που όπως είπε, «έχει ήδη ειπωθεί ότι δεν βγάζει πουθενά».

«Κάποιοι φοβήθηκαν και τα παράτησαν. Εμείς δεν τα φορτώσαμε στον κόκορα επιλέξαμε να κάνουμε τους κακούς, νομίζω όμως ότι η προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός φαίνεται και θα πρέπει να εξηγηθεί» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα τώρα, γιατί όπως υποστήριξε «αντικειμενικά είναι ανέφικτο να γίνουν εκλογές το Φεβρουαρίου».

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά, το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση. Ποιος εγγυάται το πότε θα προκύψει η επόμενη κυβέρνηση; Αν στο διάστημα αυτό χρειαστεί το οποιοδήποτε μέτρο δεν θα το πάρουμε;» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

PostHeaderIcon Ηλεκτρονική καταγραφή των αποδείξεων από τις αρχές του 2011

alt

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται από τις αρχές του επόμενου έτους η καταγραφή των αποδείξεων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την χρήση της φοροκάρτας.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Επιστολές σε ιδιοκτήτες κατοικιών και οικοπέδων για να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους

altΕπιστολές σε ιδιοκτήτες κατοικιών και οικοπέδων σε ακριβές περιοχές, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο πάνω από 10.000 ευρώ ο καθένας, απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, καλώντας τους να τις εξοφλήσουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon Διαψεύδει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συμφωνία για τις επιχειρησιακές συμβάσεις

Διαψεύδει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συμφωνία για τις επιχειρησιακές συμβάσεις

 

alt

Σε έντονο ύφος διέψευσε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με τους εργοδότες για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος κι επανέλαβε ότι η ΓΣΕΕ διαφωνεί με την απαράδεκτη πρόταση της τρόικας για περικοπή μισθών και επιχειρησιακές συμβάσεις που θα υπερισχύουν των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων..
εργασίας.

Περισσότερα...