Πέμπτη
9
Ιουλίου
2020
Παγκρατίου Ταυρομενίας, Ανδρέου και Πρόβου μαρτύρων, Μιχαήλ νεομ.
1651
Ο βενετικός στόλος συντρίβει τον τουρκικό, σε ναυμαχία μεταξύ Πάρου, Φολέγανδρου και Νάξου.
1771
Οι Τούρκοι θανατώνουν στην Αθήνα τον νεομάρτυρα Μιχαήλ Μπακνανά.
1906
Αλβανίζοντες και οπαδοί της ρουμανικής προπαγάνδας δολοφονούν σε ενέδρα τον Μητροπολίτη Κορυτσάς Φώτιο.
  • Facebook Page: 210258342388546
  • Linked In: kosyfis
  • Picasa: 101864377721695996245

PostHeaderIcon Διαψεύδει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συμφωνία για τις επιχειρησιακές συμβάσεις

Διαψεύδει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συμφωνία για τις επιχειρησιακές συμβάσεις

 

alt

Σε έντονο ύφος διέψευσε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με τους εργοδότες για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος κι επανέλαβε ότι η ΓΣΕΕ διαφωνεί με την απαράδεκτη πρόταση της τρόικας για περικοπή μισθών και επιχειρησιακές συμβάσεις που θα υπερισχύουν των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων..
εργασίας.«Εμείς δώσαμε μάχη να μην κοπεί 13ος και 14ος μισθός. Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει τέτοια συμφωνία», τόνισε.

Ο κ. Παναγόπουλος, επανέλαβε ότι η ΓΣΕΕ υπερασπίζεται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την καθολική ισχύ και την επέκτασή τους και κάλεσε τους εργαζόμενους να μετέχουν μαζικά στην απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

«Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση, ενημερώνομαι από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο ότι οι "κοινωνικοί εταίροι" κατέληξαν χθες σε συμφωνία με την υπουργό Εργασίας, ότι συνομολόγησαν για μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 12% και πως επίκειται σχετική νομοθετική ρύθμιση», δήλωσε από την πλευρά του ο γγ της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μπουζούλας.

Ο γγ της ΓΣΕΕ υπογραμμίζει: «Η αλήθεια είναι ότι προσκληθήκαμε, ως ΓΣΕΕ, από την κ. Κατσέλη αλλά δεν καταφέραμε να συναντηθούμε λόγω της κατάληψης. Από 'κει και πέρα, ούτε συνομίλησα/συνομολόγησα σε συμφωνία μαζί της τηλεφωνικά, ούτε ήταν ποτέ δυνατόν να μιλήσω για τόσο σοβαρά ζητήματα από το τηλέφωνο. Πόσο μάλλον να καταλήξω σε συμφωνία μείωσης των αποδοχών των εργαζόμενων! Ουδέποτε συναντήθηκα με κοινωνικούς φορείς για το ως άνω θέμα».

»Αγνοώ από πού εκπορεύεται τέτοιου είδους ενημέρωση, η οποία δεν τιμά το συνδικαλιστικό κίνημα, προσβάλλει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, όταν διαχέεται στην ατμόσφαιρα η θέση, πως κυβέρνηση και συνδικάτα συνομολογούν σε μειώσεις μισθών».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εργοδότες και εργαζόμενοι κατέληξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης σε συμφωνία για μείωση αμοιβών έως 12% στις επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών και για χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά τα δύο έτη και κατά τη διάρκεια των οποίων δεν θα γίνονται απολύσεις.

Το ερχόμενο Σάββατο, 4 εκεμβρίου, συγκαλείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ με θέμα ημερήσιας διάταξης το πρόγραμμα δράσης και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στο Γενικό Συμβούλιο μετέχουν τα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του γενικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ και της ελεγκτικής επιτροπής καθώς και οι πρόεδροι η οι αναπληρωτές των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της χώρας.

Στην συνεδρίαση θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τους εργαζόμενους και θα ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω δράση της ΓΣΕΕ.


2/12/2010
Πηγή: www.in.gr