Πέμπτη
9
Ιουλίου
2020
Παγκρατίου Ταυρομενίας, Ανδρέου και Πρόβου μαρτύρων, Μιχαήλ νεομ.
1651
Ο βενετικός στόλος συντρίβει τον τουρκικό, σε ναυμαχία μεταξύ Πάρου, Φολέγανδρου και Νάξου.
1771
Οι Τούρκοι θανατώνουν στην Αθήνα τον νεομάρτυρα Μιχαήλ Μπακνανά.
1906
Αλβανίζοντες και οπαδοί της ρουμανικής προπαγάνδας δολοφονούν σε ενέδρα τον Μητροπολίτη Κορυτσάς Φώτιο.
  • Facebook Page: 210258342388546
  • Linked In: kosyfis
  • Picasa: 101864377721695996245

PostHeaderIcon Δε θα κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτωνΔε θα κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων

Ασαφές άφησε ο Παντελής Οικονόμου το τι θα γίνει με όσους έχουν πληρώσει μόνο το λογαρισμό της ΔΕΗ.Ασαφές άφησε ο Παντελής Οικονόμου το τι θα γίνει με όσους έχουν πληρώσει μόνο το λογαρισμό της ΔΕΗ.

«Δεν θα κοπεί το ρεύμα σε νοικοκυριά που αντικειμενικά δεν έχουν να πληρώσουν το φόρο μέσω της ΔΕΗ» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, επισημαίνοντας όμως ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κρυφτούν μεγαλο-οφειλέτες πίσω από τη δυστυχία» .

Μιλώντας στον Real fm o κ. Οικονόμου δεσμεύθηκε ότι εντός των ημερών θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένα νοικοκυριό δε θα μείνει χωρίς ρεύμα, εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες αντικειμενικές δυσκολίες αποπληρωμής του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, χωρίς όμως να αποσαφηνίσει τι ακριβώς θα ισχύσει για όσους έχουν πληρώσει μόνο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς το επισυναπτόμενο τέλος. «Η επιλεκτική εξόφληση του λογαριασμού είναι ερμηνεία εκείνου που πληρώνει. Δεν κάνουμε παιχνίδια εδώ».

Ενόψει των συζητήσεων με την τρόικα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι στο τραπέζι η κυβέρνηση θα βάλει στο τραπέζι όλα τα θέματα και ειδικά τη μείωση των μισθών που όπως είπε, «έχει ήδη ειπωθεί ότι δεν βγάζει πουθενά».

«Κάποιοι φοβήθηκαν και τα παράτησαν. Εμείς δεν τα φορτώσαμε στον κόκορα επιλέξαμε να κάνουμε τους κακούς, νομίζω όμως ότι η προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός φαίνεται και θα πρέπει να εξηγηθεί» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα τώρα, γιατί όπως υποστήριξε «αντικειμενικά είναι ανέφικτο να γίνουν εκλογές το Φεβρουαρίου».

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά, το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση. Ποιος εγγυάται το πότε θα προκύψει η επόμενη κυβέρνηση; Αν στο διάστημα αυτό χρειαστεί το οποιοδήποτε μέτρο δεν θα το πάρουμε;» τόνισε χαρακτηριστικά.